Nu söker vi efter nästa års fältprogrammare, är det du?

Varje sommar organiserar vi Greensways Fältprogram. Under minst sex intensiva veckor får du en möjlighet att jobba med olika uppdrag som skogliga uppföljningar, karteringar och naturvärdesbedömningar, naturvärdesinventeringar (NVI:er) samt artspecifika inventeringar av fåglar, insekter och kärlväxter.

Du får erfarenhet av det varierade arbetet i ekologikonsultbranschen med olika projekt och planering av fältarbete. Du kommer att lära dig mycket om branschen, men framför allt om de olika inventeringsmetoderna, få kunskap om olika arter och deras livsmiljöer samt få erfarenheter av GIS och hur man skriver rapporter till kunder.

Din profil och dina intressen

För att trivas hos oss är du driven och har ett genuint engagemang för biologisk mångfald och naturvård. Du har ett artintresse och en förmåga att bedöma naturvärden. Du är bekväm med självständigt arbete i fält och är van att planera och lösa problem som uppkommer i arbetet. Du är beredd att resa en hel del i jobbet. Kanske har du även ett specialintresse kopplat till exempelvis fältteknik, GIS, programmering eller annat som du kan få tillfälle att utveckla hos oss.

Generella krav

Vi söker dig som är universitets- eller högskolestudent med ett eller två år kvar på studierna, eller är nyexaminerad inom jägmästar- eller skogsmästarprogrammet eller annan utbildning inom ekologi, biologi, naturvård eller liknande. Du har erfarenhet av fältarbete. På grund av att en stor del av arbetet är i fält är B-körkort ett krav.

Om Fältprogrammet och Greensway

Konsultverksamhet inom miljöområdet är en framtidsbransch och Greensway växer snabbt. För oss är det därför viktigt att knyta kontakt med och meritera nya ambitiösa studenter med chans att rekrytera framtida medarbetare. Inför varje fältsäsong antas högst fyra personer till Fältprogrammet. Som antagen får du möjlighet att återkomma nästa fältsäsong (max två säsonger per person). Under andra året får du större ansvar, mer varierade arbetsuppgifter och ännu större delaktighet i projektplaneringen och slutrapportering. Som fältprogrammare blir du säsongsanställd och får erfarenheter av att jobba med spännande arbetsuppgifter inom skoglig naturvård och biologiska utredningar kopplat till stadsutveckling och annan exploatering.

Under din anställning blir Uppsala din stationeringsort men du kan förvänta dig att resa i stora delar av landet. Det innebär att du själv planerar resor till och från Uppsala samt boendet i samband med starten av fältprogrammet (två dagar), eventuella projektmöten i Uppsala samt avslutningen av programmet (en dag). Under din anställning betalar Greensway den hyrbil som används vid fältarbetet, boendet på de platser där fältarbetet bedrivs, samt traktamente för de dagar du bor och arbetar i fält. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Greensway är ett ungt och utvecklingsinriktat företag som arbetar med det vi tycker är roligast – miljö och natur. Vi arbetar mycket med skoglig naturvård, men också andra frågor inom ekologi och biologi kopplade till exploatering och stadsplanering. Det gör vårt arbete varierat. Vårt huvudkontor finns på Campus Ultuna i Uppsala.

Ansökan till Greensways Fältprogram 2023 är öppen 14 november–31 december 2022.

Skicka din anmälan med ett personligt brev som förklarar varför du söker till fältprogrammet samt ett CV till faltprogrammet@greensway.se. I vår rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Därför bör dessa komma fram i ditt personliga brev.

Frågor om tjänsten besvaras av ekologikonsult Maja Östlund, maja.ostlund@greensway.se, tel. 018-413 72 39.
Personalfrågor kan besvaras av vårt skyddsombud Jonas Josefsson, jonas.josefsson@greensway.se, tel. 018-413 72 44.