Greensways Fältprogram är ett årligen återkommande utvecklingsprogram hos oss på Greensway. Du får värdefulla erfarenheter samtidigt som du är anställd med lön. Vi söker dig som är intresserad av naturvård och fortfarande studerar eller just har tagit examen. Ansökan är öppen i januari varje år.  

Fältprogrammet är en unik möjlighet till erfarenhet av tillämpat miljöarbete i ett utvecklingsinriktat företag. Under Fältprogrammet arbetar du med några av våra olika projekt och skaffar dig värdefull kunskap och erfarenhet av konsultbranschen.

Inför varje fältsäsong antas högst två personer till Fältprogrammet. Som antagen får du möjlighet att återkomma nästa fältsäsong för att slutföra programmet. Under andra året får du större ansvar, mer varierade arbetsuppgifter och ännu större delaktighet i planeringen av arbetet i de olika projekten.

Under Fältprogrammet kommer du vara delaktig några av våra olika projekt. Dina arbetsuppgifter kommer till största del vara fältbaserade. Några av de olika typer av projekt som du kan bli delaktig i är:

  • Skoglig inventering med naturvårdsfokus
  • NVI enligt SIS-standard
  • Naturvärdesbedömning av skog

Du deltar också på våra årliga utbildningsdagar i fält. Förutom fältarbetet med naturvård innebär Fältprogrammet också insikter i projektorganisation och affärsmodeller, en värdefull erfarenhet för dig i ditt kommande arbetsliv.

Kvalifikationer

  • Påbörjad eller slutförd högskoleutbildning, helst en kandidatexamen
  • Erfarenhet av fältarbete
  • B-körkort

Du bör vara intresserad av naturvård i både brukad natur och skyddad natur. Vi ser gärna att du har ett artintresse och erfarenhet av att bedöma naturvärden. Du är bekväm med självständigt arbete i fält, van att planera ditt arbete och duktig på att lösa de problem som uppstår, och är beredd att resa en hel del i jobbet. Har du tillgång till bil kan det vara meriterande. Är du intresserad av fältteknik, GIS eller programmering är det också meriterande. Du som söker bör ha max 2 somrar kvar på din utbildning eller vara nyligen examinerad.

Årets fältprogrammare är redan utsedda. Kika gärna in på vår hemsida senare i år och läs mer om ansökningen inför 2023 års fältprogram!

 

Om Greensway

Greensway är ett ungt och utvecklingsinriktat företag som arbetar med det vi tycker är roligast – miljö och natur. Vi arbetar mycket med skog och skogsbruk, men också andra frågor inom ekologi och biologi kopplade till exploatering och stadsplanering. Det gör vårt arbete varierat. Utveckling är centralt i vår verksamhet och vi driver flera forskningsprojekt och skapar egna digitala verktyg. Vårt kontor finns på Campus Ultuna i Uppsala.

Frågor om fältprogrammet besvaras av fältekolog Jake Bull,
jake.bull@greensway.se, tel. 018-413 72 42.

Personalfrågor kan besvaras av vårt skyddsombud Jonas Josefsson,
jonas.josefsson@greensway.se, tel. 018-413 72 44.