GREENSWAYS FÄLTPROGRAM

Greensways fältprogram

Nu kan du snart söka till Greensways Fältprogram 2020, ett årligt utvecklingsprogram hos oss på Greensway. Vi söker dig som är intresserad av naturvård och fortfarande studerar eller just har tagit examen.

Fältprogrammet skapar årligen möjlighet att söka sig till Greensway. Under tiden på Fältprogrammet får du en unik erfarenhet av tillämpat miljöarbete i ett utvecklingsinriktat företag. Som antagen kommer du att arbeta i några av våra olika projekt och får på så sätt också värdefull kunskap om arbetssätt, projektorganisation och affärsmodeller.

Antagningen till fältprogrammet sker under slutet av vintern. Idén är att du som deltagit ett år också ska ha möjlighet att återkomma året efter. Det andra året får större ansvar, mer varierade arbetsuppgifter och ännu större delaktighet i planeringen av arbetet i de olika projekten. Fältprogrammet löper alltså över två år.

Under fältprogrammet är du delaktig i några typiska uppdrag för oss på Greensway som:

  • Skoglig inventering med naturvårdsfokus
  • Naturvärdesinventering (NVI) enligt SIS-standard
  • Delaktig i naturvärdesbedömning av skog
  • Möjlighet till två dagars fältutbildning årligen
  • Insyn i projektorganisation och affärsmodeller

Varför söka?

Med oss får du värdefull erfarenhet om hur arbetet som ekologikonsult kan vara. Du får vara del i ett ungt och utvecklingsinriktat företag som arbetar med det vi tycker är roligast, naturvärden och miljö i olika naturtyper och i samband med olika typer av exploatering. Vi har stor kunskap och koppling till skog och skogsbruk, men även om andra frågor inom ekologi och biologi. Vårt arbete är sällan förutsägbart och vi jobbar med många olika kunder i olika branscher. Det kräver att vi är flexibla i tanken och gör att våra arbetsdagar är varierade. Utveckling är centralt i vår verksamhet och vi driver flera projekt kring metodutveckling, appar och andra digitala verktyg. Kanske viktigast är ändå att arbetsdagarna känns bra för att vi har det trevligt tillsammans.

Du som antagen kommer snabbt känna att du är en i gänget. Vad du tänker och hur du resonerar är viktigt, redan tidigt i anställningen. Är du ambitiös, kreativ och har driv kommer du trivas väl hos oss och ha möjlighet till mer ansvar och chans att pröva dina idéer.

Vem kan söka?

Du som söker till Greensways fältprogram bör ha någon sommars fälterfarenhet, gärna naturvårdsinriktad inventering. Du bör vara intresserad av naturvård i både brukad natur och skyddad natur, men också ha intresset och drivet för en utvecklingsinriktad affärsverksamhet. Är du intresserad av fältteknik, GIS eller programmering är det också meriterande. Som sökande bör du ha max 2 somrar kvar på din utbildning eller vara nyligen examinerad.

Ansökan till fältprogrammet öppnar måndag 7 januari 2020.

Skriv ett meddelande i kontaktformuläret nedanför så mailar vi dig när ansökan har öppnat.