GREENSWAYS FÄLTPROGRAM

Greensways Fältprogram

Januari 2019 var första gången vi öppnade för ansökningar till Greensways Fältprogram, ett återkommande utvecklingsprogram hos oss på Greensway. Nästa ansökningsperiod är januari 2020. Varje år söker vi personer som vill utvecklas tillsammans med oss över två somrars fältsäsonger. Du får värdefulla erfarenheter samtidigt som du är anställd med lön. Vi söker dig som är intresserad av naturvård och gärna har ett eller två år kvar att studera. Men vi är även intresserad av dig som nyligen tagit examen. 

Fältprogrammet är en unik möjlighet till erfarenhet av tillämpat miljöarbete i ett utvecklingsinriktat företag. Under Fältprogrammet arbetar du med några av våra olika projekt och skaffar dig värdefull kunskap och erfarenhet av konsultbranschen.

Inför varje fältsäsong antas två personer till att börja på Fältprogrammet. Som antagen får du möjlighet att återkomma nästa fältsäsong för att slutföra programmet. Under andra året får du större ansvar, mer varierade arbetsuppgifter och ännu större delaktighet i planeringen av arbetet i de olika projekten.

Efter ett genomfört Fältprogram garanteras du följande erfarenheter:

  • Skoglig inventering med naturvårdsfokus
  • Delaktig i NVI enligt SIS-standard
  • Delaktig i naturvärdesbedömning av skog
  • Två utbildningsdagar i fält årligen
  • Insyn i projektorganisation och affärsmodeller

Kvalifikationer

  • Påbörjad eller slutförd högskoleutbildning
  • Erfarenhet av fältarbete – gärna av inventeringar.
  • B-körkort

Du bör vara intresserad av naturvård i både brukad natur och skyddad natur. Vi ser gärna att du har ett artintresse och erfarenhet av att bedöma naturvärden. Du är bekväm med självständigt arbete i fält, van att planera ditt arbete och duktig på att lösa de problem som uppstår. Är du intresserad av fältteknik, GIS eller programmering är det också meriterande. Du som söker bör ha max 2 somrar kvar på din utbildning eller vara nyligen examinerad.

Ansökan

När du ska skicka din ansökan vill vi ha ett CV och ett personligt brev där du motiverar varför du vill arbeta på just Greensway. Mer info inför nästa års Fältprogram.

Om Greensway

Greensway är ett ungt och utvecklingsinriktat företag som arbetar med det vi tycker är roligast – miljö och natur. Vi arbetar mycket med skog och skogsbruk, likaså med andra frågor inom ekologi och biologi. Det gör vårt arbete varierat. Utveckling är centralt i vår verksamhet och vi driver flera forskningsprojekt och skapar egna appar och andra digitala verktyg. Vårt kontor är på Campus Ultuna i Uppsala.