Grund och förnyelse
Natur- och Kulturhänsyn: Avverkning
Vår utbildning är till stor del fältbaserad. Målet med kursen är att förstå vad som krävs för god miljö- och kulturhänsyn vid avverkning. Allt för att minimera den negativa effekten på miljön och få en god ekonomisk avkastning vid avverkning. Våra kursledare lotsar dig genom både teoretiska och praktiska moment med målsättningen att kunskapen ska kännas relevant och direkt tillämpbar i din verksamhet.
Genomförande
Grundkurs: Två dagars fältkurs kombinerat med webbutbildning på Skötselskolan. Denna grundläggande utbildning lägger en grund för att möta PEFC:s kompetenskrav, med en upprepning var 5:e år.
Förnyelsekurs: Fokuserar på uppdateringar och ny kunskap från de senaste fem åren, inklusive fältbesök för att diskutera hänsynstagande i praktiken.
Målgrupp
Kursen är till för dig som arbetar i skogen. Exempelvis skoglig planering, maskinförare eller produktionsledare. De är utformade för att komplettera och uppdatera dina kunskaper, för att säkerställa att arbetet utförs på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.
Förkunskaper
För att delta krävs en utbildning från naturbruksgymnasium med inriktning mot skog, eller motsvarande erfarenheter eller utbildningar. Om du inte tidigare genomgått grundkursen är det den du först bör anmäla dig till.
Webbkurser som ingår
- Miljöhänsyn grunder
- Miljöhänsyn i praktiken
Dessa kurser ger dig en omfattande förståelse för hur du praktiskt kan tillämpa miljöhänsyn i skogsbruket, vilket är avgörande för att kunna utföra ditt arbete på ett ansvarsfullt sätt. De erbjuder en blandning av teori och praktiska övningar, designade för att förbereda dig för de utmaningar och möjligheter som dagens skogsbruk står inför.
Ackrediterad kursanordnare
Våra grundpriser exklusive moms på utbildningarna är om inget annat avtalats är:
Förnyelse: 3 950 kr per person
Grund: 6 600 kr per person
I utbildningskostnaden ingår tillgång till teorimaterial, fältdagar inklusive mat och dryck i fält samt SYN-avgiften.
Om du som deltagare har genomfört de aktuella teorikurserna genom annan utbildning och visar upp ett kompetensbevis drar vi av detta vid faktureringen.
Vid frånvaro från kursen eller avbokning senare än 14 dagar före utbildningstillfällets start utgår ingen återbetalning. Utbildningen faktureras därmed ca två veckor före kurstillfället. Betalningsvillkoren är 15 dagar. Du har dock möjligheten att överlåta din anmälda plats till någon annan deltagare, förutsatt att denne också når förkunskapskraven. Skulle du bli sjuk inför kurstillfället kan du få anmälningsavgiften återbetald mot uppvisande av läkarintyg.
I samband med registrering till utbildningen registrerar vi ditt namn och din mailadress och eventuella matallergier i syfte att meddela dig kursinformation, förse dig med rätt uppgifter till teorikurserna online samt kunna genomföra fältdagarna på bästa sätt. Vi sparar den här informationen på företagets datorer under kurstillfällets kalenderår, varefter vi raderar din information. Genom att anmäla dig till kursen ger du samtycke till denna personuppgiftshantering.
Vid färre anmälda än 10 deltagare förbehåller sig Greensway rätten att ställa in kursen av ekonomiska skäl. Risk för detta meddelas senast 14 dagar innan kursens startdatum.
Kommande kurstillfällen
Kursledare
Kristian Tufvesson
Kristian är jägmästare med inriktning mot ekologi och skogsskötsel. På Greensway arbetar han med olika utredningar och inventeringar kopplade till bland annat skogliga naturvärden, artskydd, hänsynsåtgärder och restaurering. Han har tidigare arbetat på Skogsstyrelsen med återvätning av dikad torvmark, samt med skötsel och nybildande av områdesskydd.
Adam Ekholm
Adam är ekologisk utredare och analytiker på Greensway. Där jobbar han främst med utredningar, men också naturvärdesbedömningar och skogliga SYN-utbildningar. Adam har disputerat och forskat vid SLU med fokus på insektsekologi, men också studerat effekter av hyggesfritt skogsbruk på skoglig tillväxt och biologisk mångfald.
Olof Widenfalk
Olof är en erfaren utbildare inom skoglig naturvård, han var tidigare forskare inom naturvårdsskötsel på Skogforsk samt har arbetat länge med praktisk skoglig naturvård och uppföljningar av naturvård. Olof är även författare till Skogsskötselseriens del om Naturhänsyn.